De invloed van hogere temperaturen op de dosering SUPER FK

In aanloop naar de zomer kunnen de temperatuur en instraling aardig oplopen. Het gewas gaat dan ook extra groeien. De dosering van YaraTera SUPER FK wordt afgebouwd om neerslag in de leidingen te voorkomen, maar ook om de opname van de voedingselementen te verbeteren.

Geen neerslag in de druppelleidingen veroorzaken

Juist nu is het belangrijk om de dosering van YaraTera SUPER FK niet direct te stoppen maar geleidelijk af te bouwen tot een aanvaardbaar niveau. YaraTera SUPER FK heeft namelijk meer eigenschappen dan alleen maar het stimuleren van extra groei van het gewas. YaraTera SUPER FK zorgt er bij voldoende dosering ook voor dat de elementen niet neerslaan in de druppelleidingen. Neerslag van calciumfosfaat en ijzerfosfaat zorgt er voor dat de druppelaars ongelijkmatige waterafgifte gaan krijgen. Dit is funest voor de planten, want de één krijgt te veel water door het compenseren met een extra watergift of de andere planten krijgen te weinig water. Door YaraTera SUPER FK op een niveau van ongeveer 0,5 mmol te blijven geven wordt dat risico duidelijk verminderd.

Voorkom slechte opname voedingselementen bij hoge pH

Veel groei wil meestal ook zeggen dat de pH in het substraat omhoog gaat; cijfers van 7,0 of hoger zijn geen uitzondering. Voedingselementen worden dan slechter opneembaar en in een periode van extra groei is dat niet gunstig. YaraTera SUPER FK zorgt er niet alleen voor dat het gewas beter groeit en de leidingen schoner blijven, maar zorgt er in het substraat ook voor dat de positieve voedingselementen (waaronder Ca, Mg en Fe) beter worden opgenomen. De speciale fosfaatvorm werkt als een soort chelaat voor deze elementen en de opname daarvan wordt dan veel minder beïnvloed door een hoge pH. Hierdoor kunnen de planten de voedingselementen opnemen die nodig zijn bij de extra groei. Gebruik daarom YaraTera SUPER FK in de juiste dosering voor een optimale groei.