Dit doet de nieuwste stikstofkunstmest NUTRI BOOSTER

Speciaal voor de zomer is het er een nieuwe stikstofkunstmest aan de YaraBela productfamilie toegevoegd: YaraBela NUTRI BOOSTER. De meststof is speciaal ontwikkeld voor melkveehouders die stikstof, zwavel en selenium in de juiste verhouding willen toepassen vanaf de 2e snede.

Selenium zorgt voor gezonder vee

YaraBela NUTRI BOOSTER is verrijkt met selenium voor gezonder melkvee, verbeterde prestaties en vruchtbaarheid. Selenium is van vitaal belang voor de vruchtbaarheid bij de meeste zoogdieren en voorkomt problemen zoals het aan de nageboorte staan, uierontsteking en zwakke kalveren. Daarnaast zorgt het voor een verhoogd aantal witte bloedcellen, wat ten goede komt van de weerstand.

Waarom extra selenium?

De minerale meststof YaraBela WEIDE-SULFAN is onder melkveehouders al geruime tijd bekend als de stikstofkunstsmest met zwavel en selenium. YaraBela NUTRI BOOSTER bevat minder zwavel (5% t.o.v. 18%) en meer selenium (15 ppm i.p.v. 10 ppm). Dit maakt de meststof ideaal om in de zomer toe te passen of op bodems met een hoog organisch stofgehalte. Dus op momenten of plekken waar zwavel minder nodig is, past YaraBela NUTRI BOOSTER perfect in het bemestingsschema.

Beluister ook onze podcasts voor de melkveehouderij voor tips gedurende het seizoen.