Toename in Big Bag-leveringen aan melkveehouderijen

In 2023 is de levering van Big Bags aan melkveehouderijen aanzienlijk toegenomen. Dit is niet verwonderlijk, gezien de vele voordelen die Big Bags bieden voor het transport en de opslag van meststoffen.

Behoud van kwaliteit

Een van de belangrijkste voordelen van Big Bag is dat ze de kwaliteit van de meststof garanderen. Meststoffen die in Big Bags worden vervoerd en opgeslagen, worden niet omgestort, zoals bij bulktransport en -opslag. Hierdoor gaat de kwaliteit niet achteruit. Bovendien is een Big Bag bestand tegen invloeden van buitenaf, zoals vocht. De meststof die in de fabriek wordt geproduceerd, komt dus in dezelfde kwaliteit bij de melkveehouder aan.

Goed strooibeeld

De goede kwaliteit van de meststof zorgt ook voor een goed strooibeeld. Dit voorkomt over- of onderdosering, wat kan leiden tot verliezen van stikstof en een lagere opbrengst. Het intact houden van de korrels is belangrijk om te zorgen dat alle elementen die in een samengestelde korrel zitten egaal worden verdeeld over het veld. Dit zorgt ten eerste voor een optimale plantgroei en een egale opkomst, en zorgt ook voor een efficiënt gebruik.

Gemakkelijke opslag

Naast het behoud van kwaliteit bieden Big Bags ook de nodige voordelen qua opslag. Onder andere een beperking in ruimte, meerdere soorten opslaan in één ruimte en inzicht in de voorraad biedt veel eenvoud. Hierbij de voordelen uitgewerkt.

  • Behoud van kwaliteit door bescherming tegen vocht, gruisvorming, stof en vervuiling: Bigbags zijn gemaakt van sterk materiaal dat bestand is tegen deze invloeden. Hierdoor blijft de kwaliteit van de meststof behouden, ook bij langdurige opslag.
  • Goed strooibeeld door homogene meststof: Bigbags zijn gevuld met homogene meststof, wat zorgt voor een gelijkmatiger strooibeeld. Dit voorkomt over- of onderdosering.
  • Gemakkelijke opslag in beperkte ruimte: Bigbags kunnen in beperkte ruimte worden opgeslagen, wat gunstig is voor melkveehouders met weinig opslagruimte.
  • Meerdere soorten: In één ruimte kunnen meerdere soorten meststoffen in bigbags worden opgeslagen. Dit is gunstig voor melkveehouders die verschillende meststoffen gebruiken.
  • Makkelijk herkennen van het type meststof: Bigbags zijn voorzien van duidelijke labels, waardoor het type meststof gemakkelijk te herkennen is.
  • Direct overzicht van de voorraad: Bigbags kunnen gemakkelijk worden geteld, waardoor u altijd een goed overzicht heeft van de voorraad.
  • Minder verlies en gemakkelijk gebruik van resterende meststoffen: Bigbags zijn gemakkelijk te openen en sluiten, waardoor resterende meststoffen gemakkelijk kunnen worden gebruikt.
  • De silo waar normaal meststof wordt opgeslagen, kan nu voor iets anders worden gebruikt: Door het gebruik van Bigbags is er minder ruimte nodig voor de opslag van meststoffen. Hierdoor kan de silo waar normaal meststof wordt opgeslagen, nu voor iets anders worden gebruikt.

Heeft u al Big Bags besteld en wilt u zeker weten dat ze ook veilig opgeslagen staan? Bekijk onze tips voor het opslaan van Big Bags via onze website of stuur een mail met uw vraag naar yarabenelux@yara.com