De eerste stap naar goed strooien kan op elk moment worden uitgevoerd, lees hier de buitenseizoentips >

Controleer regelmatig uw strooier

Controleer uw strooier regelmatig op slijtage omdat dit uw strooipatroon beïnvloedt. Vervang onderdelen waar nodig en volg het onderhoudsadvies van de fabrikant. Vergelijk de PTO-uitlezing op het scherm in uw tractor met de aftakas. In veel gevallen is de uitlezing niet hetzelfde, wat betekent dat uw strooier niet werkt op het aftakastoerental die u denkt.

Regularly check your spreader

Reinig de strooier

Reinig de strooier zowel tijdens als na gebruik. Besteed hierbij extra aandacht aan de strooischoepen en reinig deze elke keer voordat u de vultrechter bijvult.

Reiniging is vooral belangrijk bij het gebruik van meststoffen die zwavel bevatten. Het is bekend dat na verloop van tijd zwavelhoudende meststoffen afzettingen op de strooischoepen achterlaten, die een opeenhoping kunnen veroorzaken of blokkades kunnen veroorzaken, die weer tot ongelijkmatige verdeling leiden. Yara beveelt het gebruik van een product van het type 'WD40' aan en een doek voor het reinigen van de lamellen. Op olie gebaseerde smeermiddelen lossen zwavelophoping snel op.

Clean the spreader

Uw strooier is schoon en in goede conditie. Nu ook nog de juiste instellingen! Vind hier de eenvoudige stappen >