Verhogen van de kwaliteit van tarwe

De eisen aan de tarwekwaliteit zijn afhankelijk van de specifieke eisen van de eindgebruiker: wordt de tarwe bijv. gebruikt als veevoeder of vermalen tot brood- of cakemeel?

tarwe kwaliteitDe eigenschappen waaraan vooral aandacht moet worden besteed zijn het eiwitgehalte, het soortelijk gewicht, het valgetal volgens Hagberg (HFN) en het zetmeelgehalte van de tarwekorrel.

Bemestingsplannen waarborgen de kwaliteit van het geoogste graan en moeten worden afgestemd op de vooraf bepaalde kwaliteitsparameters. Om de hoogste waarde voor het graan te realiseren, moet de producent vaak aan een combinatie van eisen voldoen.

 

Bemesting en tarwekwaliteit

 

Macro-voedingsstoffen voor de graankwaliteit

Macro-voedingsstoffen graankwaliteitStikstof en kalium zijn macro-voedingsstoffen die bepalend zijn voor de graankwaliteit. Stikstof is belangrijk voor het eiwit- en zetmeelgehalte, terwijl kalium de plantstructuur versterkt om legering te voorkomen, wat het valgetal volgens Hagberg en het soortelijk gewicht vermindert.

 

 

 

Sporenelementen voor de korrelkwaliteit

Sporenelementen korrelkwaliteitDe secundaire voedingsstoffen zwavel en magnesium hebben grote invloed op het eiwitgehalte en het soortelijk gewicht van het graan, terwijl het sporenelement zink de stikstofstofwisseling ondersteunt. De stikstofwisseling verhoogt de eiwitconcentratie in de korrel.
Tarwe bemestingsadvies
Tarwe bemestingsadvies
Tarwe bemestingsadvies

Yara's bemestingsadviezen kunnen je helpen de maximale opbrengst te behalen. Bekijk onze aanbeveling voor tarwe.

Wintertarwe bemestingsadvies

Gebreksverschijnselen in tarwe

Gebreksverschijnselen in tarwe

Identificeer en diagnosticeer of uw tarwe lijdt aan een tekort of gebrek aan voedingsstoffen. Vind meer informatie over de symptomen en oorzaken en over het controleren of corrigeren van tekorten aan voedingsstoffen in tarwe of blader door de afbeeldingen om een ​​diagnose te stellen van de tekortkoming van uw gewas.

Ga naar Gebreksverschijnselen in Tarwe