Betonmengsels

Onze bindingsversneller voor beton, NitCal, biedt veel voordelen in talrijke situaties van beton storten. U kunt de bindingsversneller van Yara gebruiken zonder enig risico voor de kwaliteit van uw beton.

 • hij maakt betonverwerking mogelijk bij koud weer, zelfs in zeer slecht weer. Het is niet langer nodig om het werk stil te leggen op uw bouwplaats, zelfs niet wanneer het winterweer buitengewoon koud is!
 • Hij neutraliseert de vertraging van het uitharden als gevolg van het gebruik van plastificeermiddelen.
 • Hij optimaliseert uw verbruik van water en cement indien gebruikt in combinatie met superplastificeerders. NitCal maakt gebruik van hydratatiewarmte om bevriezing te voorkomen, hij verschuift het vriespunt van water niet.

Bouwwerkzaamheden onder alle temperaturen

NitCal is een mengsel van gezuiverde nitraatzouten dat Yara speciaal heeft ontwikkeld en een aantal voordelen heeft in vergelijking met andere versnellers voor beton die verkrijgbaar zijn in de markt.

Construction site

Eenvoudig in gebruik en uiterst veilig

NitCal is veilig in gebruik en kostenefficiënt in vergelijking met alternatieve producten. Het is leverbaar als granulaat of als vloeistofoplossing. NitCal valt niet onder de internationale code voor het vervoer van gevaarlijke stoffen over zee (International Maritime Dangerous Goods Code = IMDG-code) (ref: Speciale bepaling 208), waardoor het gebruik en transport eenvoudig is.

Betrouwbare leveringen rechtstreeks op uw locatie

Afhankelijk van uw behoeften kan dit product worden geleverd in bulk of in IBC's (Intermediate Bulk Container). Het product kan rechtsreeks op uw locatie worden geleverd. Omdat Yara een wereldwijd netwerk van 200 terminals en magazijnen in meer dan 150 landen exploiteert, kunnen wij lokaal aan u leveren, zodat u ervan verzekerd bent dat uw NitCal-bestelling wordt geleverd wanneer u deze nodig hebt.

Aanbevolen doseringen

De dosering van uw NitCal is sterk afhankelijk van:

 • hoeveel cement er wordt gebruikt: wij adviseren u proef te draaien op uw locatie, gezien de antivries-eigenschappen van NitCal
 • wat het uiteindelijke doel is: de dosering verschilt afhankelijk van het gebruiksdoel:
  • bindingsversneller
  • corrosiepreventie
  • antivries 
  • compensatie van het effect van vertraging door een plastificeermiddel 

Met diverse factoren, waaronder het gebruikte type cement en de doseermethode, moet rekening worden gehouden. Neem contact op met uw lokale NitCal-deskundige voor advies over deze zaken. zodat u de optimale dosering krijgt. Het is belangrijk om goed te doseren, om de beste resultaten te behalen.

Let erop dat door de “antivries”-eigenschap proefdraaien noodzakelijk is.

Adam Reid
Adam Reid
Sales Manager