Koolstofvoetafdruk van additieven voor beton

De koolstofvoetafdruk is van belang voor betonproducenten en voor de bouwbedrijven op hun locaties. Met NitCal kan een betere koolstofvoetafdruk worden bereikt, omdat Yara geavanceerde technologie toepast in haar productiefaciliteiten om de CO₂-emissies te verminderen, zoals het nitrofosfaatproces, en Yara vermindert tevens N₂O door haar bedrijfseigen katalysatoren te gebruiken.

Kleine koolstofvoetafdruk in betonproductie

Betoncentrales en bouwplaatsen moeten in toenemende mate milieubewuste oplossingen bieden met een kleine koolstofvoetafdruk. Met NitCal beschikt u over een grondstof die een oplossing biedt voor de huidige milieuproblematiek. Onze speciale nitraten voor versneller-hulpstof voor beton worden geproduceerd op een milieuvriendelijke manier.

Yara Porsgrunn

Voor haar eigen fabrieken, inclusief Porsgrunn in Noorwegen waar NitCal wordt geproduceerd, gebruikt Yara het nitrofosfaatproces. Yara heeft haar eigen N₂O-katalysator ontworpen en ontwikkeld, waarin kobalt- en ceriumoxidekorreltjes worden gebruikt. Via een proces met hoge temperatuur in onze salpeterzuurfabrieken, wordt N₂O afgebroken tot stikstof en zuurstof. Alle salpeterzuurfabrieken van Yara en tevens die van veel concurrenten, gebruiken tegenwoordig deze geavanceerde technologie. Zij heeft bijgedragen aan een verkleining van de koolstofvoetafdruk van Yara, uitgedrukt als CO₂-emissies, met 45% tussen 2004 en 2010.

De koolstofvoetafdruk van onze bindingsversneller voor beton

De N₂O-katalysatortechnologie van Yara verlaagt de koolstofvoetafdruk uitgedrukt als CO₂-emissies per kg calciumnitraat (CN) in vaste vorm. Terwijl de productie van Yara slechts 0,64 kg CO₂ per kg CN in vaste vorm uitstoot, produceren concurrerende processen met N₂O-behandeling 1,0 kg CO₂ per kg CN. Zonder N2O-behandeling is de emissie maximaal 1,8 kg CO₂ per kg CN. Het gebruik van schepen met lagere emissies helpt deze lage koolstofvoetafdruk te handhaven, zelfs nadat rekening is gehouden met het transport. Als u meer wilt weten over deze koolstofvoetafdruk, neem dan gerust contact op met ons verkoopteam.

Adam Reid
Adam Reid
Sales Manager