Leveringszekerheid

NitCal is een mengsel van nitraatzouten dat door Yara werd ontwikkeld in de vroege jaren negentig van de vorige eeuw. Yara is de grootste producent van nitraten ter wereld, en met hun ervaring ontwikkelen haar R&D-teams voortdurend toepassingen voor diverse bedrijfstakken, zoals de bouwsector. Wij kunnen het hele jaar door en wereldwijd voldoen aan uw vraag en leveren rechtstreeks op uw locatie.

Supply Reliability

Met NitCal kan op bouwplaatsen worden doorgewerkt, zelfs bij zeer lage temperaturen. Vorst of extreem lage temperaturen in de winter vormen niet langer een probleem. Ongeacht de locatie van uw bouwplaats, of waar ter wereld u ook beton produceert, Yara kan u de versneller-hulpstof voor beton NitCal leveren op het moment dat u dat wilt. U kunt ook op ons rekenen voor advies over de opslag en verwerking van dit product.

Afhankelijk van uw behoeften, kunnen we deze versneller-hulpstof voor beton leveren in IBC's (Intermediate Bulk Containers) onder de merknaam NitCal. NitCal is een mengsel van nitraatzouten dat door Yara werd ontwikkeld in de vroege jaren 1990 met gebruikmaking van haar expertise op het gebied van nitraten. Yara is de grootste producent van nitraten ter wereld. Onze R&D-teams ontwikkelen voortdurend toepassingen voor diverse bedrijfstakken, zoals de bouwsector. Het product wordt rechtstreeks geleverd op uw locatie via het wereldwijde netwerk van Yara dat 200 terminals en magazijnen over de hele wereld omvat. We zitten dus altijd dicht bij de locatie waar u het nodig hebt, zodat u ervan verzekerd bent dat uw NitCal-bestelling wordt geleverd wanneer u deze nodig hebt.

Referenties van over de hele wereld

Onze versneller-hulpstof voor beton wordt gebruikt door toonaangevende betoncentrales en op veel bouwplaatsen.

Incheon International Airport, South KoreaIncheon International Airport, Zuid-Korea

NitCal werd gekozen op grond van zijn voordelen als bindingsversneller voor beton, met name vanwege de koude werkomstandigheden, en voor zijn sterkte-voordelen op de lange termijn. Incheon is de grootste luchthaven in Zuid-Korea: sinds 2005 is de luchthaven jaar in jaar uit uitgeroepen tot de beste luchthaven ter wereld door de Airports Council International (ACI).

 

Troll A, situated in the North Sea

Troll A, gelegen in de Noordzee

Het grootste, verplaatsbare betonnen object ter wereld (“Troll A”, gelegen in de Noordzee) kon alleen worden gebouwd, en op tijd in gebruik worden genomen, door gebruik te maken van NitCal. De bouwtijd van het gas- en olieplatform Troll A moest korter zijn dan oorspronkelijk gepland. Het werd daarom noodzakelijk om het uitharden van het beton te versnellen met behulp van NitCal.

Eenvoudig te gebruiken

Met gebruikmaking van haar kennis van nitraten, ontwikkelde Yara NitCal in het begin van de jaren 1990 en sindsdien wordt deze versneller-hulpstof voor beton wereldwijd verkocht. NitCal is een mengsel van specifieke nitraatzouten die worden gebruikt als een versneller-hulpstof voor beton die de tijdsduur verkort tussen het begin van het storten van het beton en het uitharden ervan.

NitCal is zowel veilig als eenvoudig te gebruiken, en leverbaar als korrels of als vloeistofoplossing. Het wordt gebruikt door grote betonfabrikanten, maar ook in veel projecten van allerlei soorten constructies: gebouwen, grote civieltechnische werken, bruggen, enz.

Het wordt vóór of na het mengen in het beton verwerkt om de prestaties ervan te verbeteren.

Verder is NitCal een milieuvriendelijk product dat onschadelijk is en geen alkali-toeslagmateriaalreactie (ATR) veroorzaakt.

Met NitCal kan op bouwplaatsen worden doorgewerkt, zelfs bij zeer koud weer. Vorst of extreme temperaturen in de winter hoeven uw bouwplannen niet langer te verstoren.

Adam Reid
Adam Reid
Sales Manager