Bolifor AQUA

Bolifor AQUA

Monocalciumfosfaat, monohydraat - diervoederkwaliteit

Bolifor® AQUA is een monocalciumfosfaat van voedingskwaliteit dat wordt aanbevolen voor gebruik in aquacultuurvoer, maar kan ook worden gebruikt in krachtvoer, mengvoer, mineraalvoer en andere voeders voor petfood, rundvee, varkens, pluimvee, aqua en alle andere dieren.

Beschrijving

Een monocalciumfosfaat van voedingskwaliteit, geproduceerd door fosforzuur en calciumbronnen te laten reageren in een granulator, onder precieze omstandigheden.

De geselecteerde grondstoffen, van uitsluitend minerale oorsprong, en het productieproces zorgen voor een product met een goede fosfaatverteerbaarheid en een gehalte aan ongewenste elementen die ruim onder de eisen van de EU-voerwetgeving liggen.

Bolifor Aqua ziet eruit als grijze korrels. Het product is zeer oplosbaar in water en verdunde zuren. Bolifor Aqua is geurloos en heeft een zure smaak.

Overzicht

Producteigenschappen  
Fosfaat (P) 22.3%
Relatieve oplosbaarheid in  
 - 2% citroenzuur 98%
 - alkalisch ammoniumcitraat 98%
 - water 75%
Calcium (Ca) 16.5%
Ca:P ratio 0.72:1
Magnesium (Mg) 1%
pH 4-5
As onoplosbaarheid in 3N HCl <1%
Vocht (mechanisch vrij water) <3%

 

Fysieke eigenschappen  
Deeltjesgrootte Fijne granules >95% binnen 0.063-0.71mm
Bulkdichtheid 900-1100 kg/m3
Water activiteit <0.70 aw

Voedingswaarde

Uit proefgegevens blijkt dat er significante verschillen zijn in de fosfaatverteerbaarheid tussen en binnen de verschillende generieke soorten anorganische voederfosfaten. Gerenommeerde onafhankelijke onderzoeksinstituten evalueren regelmatig de verteerbaarheid van Bolifor-voerfosfaten bij monogastrische soorten.

Proefresultaten tonen consequent aan dat de verteerbaarheidswaarden van Bolifor aan de top van het bereik liggen. Proefrapporten en verteerbaarheidscoëfficiënten zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Gebruiksaanwijzing

De superieure chemische oplosbaarheid en biologische beschikbaarheid maken Bolifor Aqua tot een eersteklas granulaire calcium- en fosfaatbron. Het wordt aanbevolen voor gebruik in aquacultuurvoer, maar kan ook worden gebruikt in krachtvoer, mengvoer, mineraalvoer en ander voer voor voedsel voor huisdieren, vee, varkens, pluimvee, aqua en andere dieren.

Mark Koitka
Mark Koitka
Salesvertegenwoordiger Bolifor voedingsmineralen