Bolifor MCP-N

Bolifor MCP-N

Monocalciumfosfaat - diervoederkwaliteit

Bolifor® MCP-N is een monocalciumfosfaat van voedingskwaliteit, aanbevolen voor gebruik in krachtvoer, mengvoer, mineraalvoer en andere voeders voor rundvee, varkens, pluimvee en alle dieren, inclusief huisdiervoer.

Beschrijving

Een uniek monocalciumfosfaat dat onder nauwkeurige omstandigheden wordt geproduceerd door fosforzuur en een calciumbron in een granulator te laten reageren. De zuiverheid van het fosforzuur, uitsluitend afkomstig uit het apatiet (vulkanische oorsprong) en het geïntegreerde productieproces van Yara, volgens de GMP+-normen, zorgen voor de consistentie van Bolifor MCP-N-eigenschappen.

Bolifor MCP-N ziet eruit als grijze korrels en is zeer oplosbaar in water en verdunde zuren. Bolifor MCP-N is geurloos en heeft een zure smaak.

Bolifor MCP-N wordt geproduceerd in twee verschillende granulaties: grove granulatie – MCP-N en standaard granulatie – MCP-N.

Speciale voordelen

De bewezen superieure fosforverteerbaarheid van Bolifor MCP-N

  • Maximaliseert de opname en retentie van fosfor
  • Minimaliseert de fosforuitscheiding en draagt bij aan de duurzaamheid van het milieu

Vanwege de superieure voedingswaarde vereist Bolifor MCP-N lagere opnamepercentages dan andere op de markt gebrachte voederfosfaten.

  • Maximaliseert de voerkostenefficiëntie
  • Minimaliseert logistieke, handling- en opslagkosten

De zuiverheid van de grondstoffen die worden gebruikt bij de vervaardiging van Bolifor MCP-N garandeert

  • Consistentie, die de naleving van de voederveiligheidseisen wereldwijd garandeert
  • Maakt een nauwkeurige dieetformulering tegen de laagste kosten mogelijk

Overzicht

Producteigenschappen  
Fosfaat (P) 22.7%
Relatieve oplosbaarheid in  
 - 2% citroenzuur 98%
 - alkalisch ammoniumcitraat 98%
 - water 75%
Calcium (Ca) 16.5%
Ca:P ratio 0.7:1
Magnesium (Mg) 1%
pH 4-5
As onoplosbaar in 3N HCl <1%
Vocht (mechanisch vrij water) <3%

 

Fysieke eigenschappen  
Deeltjesgrootte >90% binnen 0.5 - 2.0mm
Bulkdichtheid 900-1100 kg/m3
Water activiteit <0.70 aw

Voedingswaarde

Fosfaat is een essentieel macromineraal voor alle dieren. Het is betrokken bij veel metabolische functies, zoals de vorming en het onderhoud van botten, het energiemetabolisme en de vorming van eierschalen.

Bolifor MCP-N bevat 22,7% van de totale fosfor en het is bewezen dat de verteerbaarheid ervan superieur is ten opzichte van andere monocalciumvoerfosfaten en andere soorten voerfosfaten die doorgaans aan vee worden gevoerd. Proefrapporten en verteerbaarheidscoëfficiënten zijn op aanvraag verkrijgbaar. Bijgevolg heeft Bolifor MCP-N een superieur verteerbaar fosfaatgehalte dat de fosfaatopname en -retentie door het dier maximaliseert bij lagere opnameniveaus.

Gebruiksaanwijzingen

De superieure chemische oplosbaarheid en verteerbaarheid maken Bolifor MCP-N tot een korrelige fosfaat- en calciumbron van topklasse. Het wordt aanbevolen voor gebruik in krachtvoer, mengvoer, mineraalvoer en ander voer voor rundvee, varkens, pluimvee en alle dieren, inclusief huisdiervoer.

Mark Koitka
Mark Koitka
Salesvertegenwoordiger Bolifor voedingsmineralen