Bolifor MAP

Bolifor MAP

Mono-ammoniumfosfaat - diervoederkwaliteit

Bolifor® MAP is een mono-ammoniumfosfaat van voedingskwaliteit, aanbevolen als voorkeursbron van fosfaat in krachtvoer, volledig voer, minerale supplementen en andere minerale voertoepassingen.

Beschrijving

Een gezuiverde unieke combinatie van fosfaat (P) en stikstof (N) van voedingskwaliteit, geproduceerd onder precieze omstandigheden door fosforzuur en een ammoniakbron in een granulator te laten reageren. De P-bron van Yara is apatiet, van vulkanische oorsprong, waardoor het fosforzuur vrijwel vrij is van onzuiverheden.

De zuiverheid van de grondstoffen en het geïntegreerde productieproces van Yara, volgens de GMP+-standaard, zorgen voor een uitstekende productconsistentie en een niveau aan ongewenste stoffen dat ruim onder het niveau ligt dat is vastgelegd in de EU-diervoederwetgeving.

Bolifor MAP ziet eruit als gebroken witte korrels. Bolifor MAP is geurloos en heeft een neutrale smaak.

Speciale voordelen

Bolifor MAP is vloeiend en mengt zich gemakkelijk met ander voedermiddel. Bolifor MAP heeft bewezen een hoge in vitro fosfaatoplosbaarheid in zure en neutrale omstandigheden. De fosfaatverteerbaarheid van Bolifor MAP is in vivo beoordeeld bij verschillende aquatische soorten, met uitstekende resultaten. Dankzij de hoge fosfaatverteerbaarheid:

  • Maximaliseert de opname en retentie van fosfaat.
  • Minimaliseert de fosforlozing in het water, waardoor het risico op watereutrofiëring wordt geminimaliseerd.
  • Het behoud van de waterkwaliteit betekent het waarborgen van de duurzaamheid van de aquacultuur.
  • Bolifor MAP vereist lagere opnamepercentages dan andere anorganische voerfosfaten, waardoor de voerkostenefficiëntie wordt gemaximaliseerd en de logistieke afhandeling wordt geminimaliseerd.

Overzicht

Producteigenschappen  
Fosfaat (P) 26%
Relatieve oplosbaarheid van fosfaat in  
 - 2% citroenzuur 99%
 - alkalisch ammoniumcitraat 98%
 - water 95%
Stikstof (N) 10.5%
pH 4-4.5
As onoplosbaarheid in 3N HCl 4.5%
Vocht (mechanisch vrij water) <3%

 

Fysieke eigenschappen  
Deeltjesgrootte Fijne granules >95% binnen 0.2-1.5mm
Bulkdichtheid 850-1100 kg/m3
Water activiteit <0.70 aw

Voedingswaarde

Uit proefgegevens blijkt dat er significante verschillen zijn in de fosforverteerbaarheid tussen en binnen de verschillende generieke soorten anorganische voederfosfaten. Gerenommeerde onafhankelijke onderzoeksinstituten evalueren regelmatig de verteerbaarheid van Bolifor-voerfosfaten bij monogastrische soorten.

Proefresultaten tonen consequent aan dat de verteerbaarheidswaarden van Bolifor aan de top van het bereik liggen. Proefrapporten en verteerbaarheidscoëfficiënten zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Aanbevolen gebruik

De uitstekende kwaliteit maakt Bolifor MAP een geprefereerde bron van fosfor in krachtvoer, compleetvoer, mineraalsupplementen en andere minerale voertoepassingen. Het is een ideale bron van fosfor voor in het water levende soorten. Bolifor MAP kan ook worden gebruikt in het voer van herkauwers om fosfor en niet-eiwitstikstof te leveren.

Mark Koitka
Mark Koitka
Salesvertegenwoordiger Bolifor voedingsmineralen