Bolifor MGP

Bolifor MGP+

Magnesiumfosfaat - diervoederkwaliteit

Bolifor® MGP+ is een magnesiumfosfaat + zwavel van voedingskwaliteit, aanbevolen voor gebruik in krachtvoer, volledig voer, mineraalsupplementen en andere minerale voertoepassingen om magnesium- en fosfortekorten te voorkomen bij voornamelijk rundvee en paarden, maar ook bij varkens, pluimvee en alle andere dieren.

Beschrijving

Een unieke combinatie van magnesium en fosfaat, geproduceerd door middel van het laten reageren van fosforzuur en een magnesiumbron in een granulator onder nauwkeurige omstandigheden.

De geselecteerde grondstoffen, van uitsluitend minerale oorsprong, en het productieproces zorgen voor een product met een goede fosfaatverteerbaarheid en een gehalte aan ongewenste elementen die ruim onder de eisen van de EU-voerwetgeving liggen.

Bolifor MGP+ ziet er uit als gebroken witte korrels. Het product is zeer oplosbaar in verdunde zuren. Bolifor MGP+ is geurloos en heeft een neutrale smaak.

Overzicht

Producteigenschappen  
Fosfaat (P) 13.5%
Relatieve oplosbaarheid van fosfaat in  
 - 2% citroenzuur 98%
 - neutraal ammoniumcitraat 96%
Magnesium (Mg) 23,5%
Relatieve oplosbaarheid van magnesium in  
 - neutraal ammoniumcitraat 95%
Calcium (Ca) 1,5%
Zwavel (S) 2%
pH 7-8
As onoplosbaarheid in 3N HCl <4.5%
Vocht (mechanisch vrij water) <1%

 

Fysieke eigenschappen  
Deeltjesgrootte Fijne granules >90% binnen 0.2-1.5mm
Bulkdichtheid 850-1000 kg/m3
Water activiteit <0.70 aw

Voedingswaarde

Uit proefgegevens blijkt dat er significante verschillen zijn in de fosfaatverteerbaarheid tussen en binnen de verschillende generieke soorten anorganische voederfosfaten. Bolifor magnesiumfosfaten worden regelmatig beoordeeld op oplosbaarheid.

De resultaten tonen consequent aan dat Bolifor-magnesiumbronnen superieur zijn wat betreft oplosbaarheid en consistentie.

Gebruiksaanwijzingen

Bolifor MGP is een uitstekende bron van magnesium en fosfaat in krachtvoer, compleetvoer, mineraalsupplementen en andere mineraalvoertoepassingen ter voorkoming van magnesium- en fosfaattekorten bij vooral runderen en paarden, maar ook varkens, pluimvee en alle andere dieren. Het levert ook zwavel in de vorm van sulfaat.

Mark Koitka
Mark Koitka
Salesvertegenwoordiger Bolifor voedingsmineralen