Optimaliseer uw verbruik

Deze hulpmiddelen geven u een volledig overzicht van de instellingen op uw doseerlocatie om de vorming van H₂S te voorkomen, zodat u de optimale doseerstrategie kunt implementeren voor de gewenste resultaten.

Optimaliseer uw budget voor het bestrijden van waterstofsulfide

Wij zijn ervan overtuigd dat u door de juiste YaraNutriox™ hulpmiddelen te gebruiken tussen 10% en 40% kosten kunt besparen in vergelijking met continue dosering. Er zijn nog meer besparingen mogelijk voor u door bewaking op afstand met e-Nutriox in plaats van medewerkers naar de injectiepunten te sturen.

Uw verbruik beheren op afstand

YaraTelemetry: online bewaking van uw dosering

Welke doseercontroller u ook kiest, deze kan worden aangesloten op een afstandsbewakingssysteem met behulp van YaraTelemetry. Yara rust haar controllers uit met een modem waardoor online bewaking en optimalisatie van dosering mogelijk wordt door de klant en/of Yara, via de YaraTelemetry-website. U beslist of u deze modems wilt activeren en u wilt abonneren op de YaraTelemetry-service. Wij hebben een website die speciaal voor deze bewaking wordt gebruikt.

Hoe werkt YaraTelemetry?

Gassensoren registreren de H₂S-niveaus op overeengekomen lozingspunten binnen het rioleringssysteem waarin wordt gedoseerd, en verzenden de gegevens naar de YaraTelemetry-server. YaraTelemetry coördineert alle informatie die betrekking heeft op het behandelprogramma voor de betreffende locatie om de effectiviteit ervan te verifiëren, en brengt wijzigingen aan in de instellingen van de doseercontroller als de uitkomsten niet aan de verwachting voldoen. In geval van te veel H₂S, kan de dosering bijvoorbeeld worden verhoogd. Dit systeem is ontwikkeld door Yara en wordt gebruikt in heel Europa.

YaraTelemetry en de apparatuur voor bestrijding van H₂S in het rioleringssysteem kunnen:

 • de hoeveelheid product regelen die wordt geïnjecteerd
 • continue effectiviteit van de behandeling tegen waterstofsulfide garanderen
 • de dosering op afstand via de website wijziging, aan de hand van waarnemingen op de website
 • het verbruik voorspellen en dienovereenkomstig bijbestellen om te voorkomen dat de voorraad opraakt

Telemetry

 

De "LongNose" H2S-detector

Long NoseDankzij de "LongNose" kunt u de hoeveelheid behandelingsproduct optimaliseren dat u gaat injecteren tegen de vorming van waterstofsulfide. De "LongNose" H₂S-detector van Yara stelt u in staat om de vorming van waterstofsulfide te meten op ieder punt in het rioleringssysteem waar deze kan worden geïnstalleerd.

De LongNose is een zelfstandig werkend apparaat dat H₂S meet. Het is een waterstofsulfidedetector met een ingebouwde draadloze zender. Het werkt met GPRS waarmee het mogelijk is om H₂S-meetgegevens terug te zenden naar de speciale server van ons afstandsbeheerhulpmiddel op het web, YaraTelemetry.

Voordelen van de LongNose H₂S-detector:

 • Lage implementatie- en bedrijfskosten
 • Uitgerust met een ingebouwde draadloze zender
 • Detectie van waterstofsulfide van 0 tot 200 ppm
 • Lange levensduur van sensor: 2 jaar
 • Lange gebruiksduur van batterij: 1 jaar
 • Kan worden gebruikt tot een afstand van 5 km vanaf het doseerpunt
 • Wordt elke minuut bijgewerkt